Oli syyslomalla tarkoitus kutoa 6.5 metrinen matto. Menin kutomaan perjantai-iltana ja oli kutonut jo noin 40 cm, kun lointa siirtäessä huomasin, että tukilta putosi viimeinen päre. Se tarkoittaa sitä, että lointa olisikin jäljellä vain noin 3 metriä. Piti muuttaa suunnintelmia. Onneksi oli jo seuraava matto suunniteltu ja kuteet laskettuna. Yön mietin puranko aloitetun maton vai annanko olla. Päädyin siihen, että en lähde tuhlaamaan aikaani purkamiseen vaan tehdään pätkästä vaikka kynnysmatto.

Minulla oli edellisistä värjäyksistä jäänyt paljon rosansävyisiä kuteita, joita päätin yhdistellä ruusukasmattoon. Minulla oli jonkin verran ruskeaa ja punaista ostokudetta, joilla päätin tehdä ruusukaskuviot. Ruskea kude oli jotain alelaarista ostettua. Ilmeisesti se oli alennetulla hinnalta sen takia, että oli aika paksua. Olin ottanut urakan ja halkaissut kuteet. Aika ilkeä urakka, kun trikookude kiertää vinoon ja aina sai olla sitä oikomassa.

Rosa1.jpg

Rosaa raitaa riitti noin 30 cm verran ja ruusukaskuvio vei 12-13 cm. Ruusukaskuviossa polkasin aina kaksi kertaa samaa polkusinta, että sain vähän pitkikäämmät kuviot. Keksin ensimmäisen ruusukaskuvion jälkeen laittaa puhaista keskimmäisiin keirroksiin. Puolivälin kuvioissa töppäsin ja jäi yksi polkaisu (taisi olla 5) välistä. Päädyin tekemään symmetrisesti saman mokan keskikohdan toiselle puolelle. Ei millään viitsinyt taaskaan purkaan..

rosa2.jpg

Tarkoitukseni oli tehdä X-kuvota, mutta ihan perus salmiakkikuviota pukkasi. Matto oli valmiina noin 2.5 metrinen. Olisi vielä ainekset yhteen vastaavaan mattoon, mutta ei ihan samoilla raidoilla. Saas nähdä koska ehtii sen kutoa.

rosa3.jpg