Eilen viimeistelin Suomi 100 freestyle räsymattoni. Mittaa matolle tuli noin 2 metriä. Sinivalkoisia mattoja kutoessani ehdin kuunnella kaksi äänikirjaa: Elena Ferranten Uuden nimen tarina. Olen aivan ihastunut Erja Manton ääneen. Elene Ferranton lisäksi hän on lukenut Enni Mustosen Järjen ja tunteen tarinoita. Ääni menee niin syvälle tunteeseen, että itse siirtyy ajassa ja paikassa Napoliin tai Suomen itsenäisyyden alun aikoihin.

Sini2.jpg

Niin ja toinen kirja jota kuuntelin oli Leena Lehtolaisen Tiikerinsilmä. Tosin sitä kuuntelin enemmän työmatkalla, mutta jäihän viikonlopuksikin osa. Kävin tänään kirjastossa katsomassa taas äänikirjoja, mutta tällä kertaa valitsin lasten hyllystä muutaman kirjan. Hapsuja solmin Taavi Vartian Viikinkipoika Kasparia ulkona kuunnellen. Valitsin hiekkaisen etupihan, koska takapihalla on niin pirusti hyttysiä.

Sini3.jpg

Suomi 100 freestyle mattoni on aika lailla riemunkirjava. Tuula oli ottanut maton tänään pois puista ja sanoi, että tässä ei ole päätä eikä häntää, mutta nauratti sitä katsellessa.. Varmisti vielä että oliko tuossa yhtään samanlaista kuviota. Ei ollut tai jos oli, se oli vahinko.

Sini5.jpg

Toisesta matosta tuli hiukan rauhallisempi.

Sini4.jpg

Ainakin yhden sinisen maton ajattelin kutoa ennen kuin siirryn muihin väreihin. Kauheasti patoumia on jäänyt talven aikana, kun ei ole ehtinyt kutomaan.