Näin vuoden vaihtuessa tajusin, että en ole pitkään aikaan vuodattanut mitään mattojen kutomisesta. En tosin ole kesän jälkeen mitään kutonutkaan. Kesän viimeiseksi loimenlopun matoksi syntyi keltainen ilottelu. Erilaisia keltasävyisiä lakana- ja trikookuteita oli kertynyt säkkikaupalla:

kelta1.jpg

Päädyin kutomaan kolmella sukkulalla jonkinlaista keskeltä symmetristä raidoitusta; tosin ei niin sentin päälle mennyt mikään. Sidoksena oli taas 2 kierrosta palttinaa ja 2 ruusukasta.

kelta2.jpg

Muutama sinapinkeltainen raitakin ilmstyi mattoon. Mietin, jäävätkö ne raitoina vähän likaisen värisiksi, mutta annoin mennä.

kelta3.jpg

Matolle tuli mittaa lähes 2 metriä. Loimi oli n 130 cm leveä.

kelta4.jpg

Ei minulla ollutkaan kuvaa ihan valmiista matosta. Tässä vaiheessa on vielä viimeistelytyöt tekemättä ja hapsut solmimatta. Ei mitään kovin säännöllistä raitakuviota tästä löydäkään.kelta5.jpg

Loppukesä menikin sitten isovanhempien kämppää tyhjentäessä. Tämä raanu oli tupakansavusta aivan ruskeana. Pesin sen pyykkikoneessa villaohjelmalla ja laitoi puutarhapöydän ritilöiden päälle kuivumaan. Ihan hyvä siitä tuli, vaikka vaaleimmat liilat raidat vähän kutistuivat enenmmän kuin muut raidat.

Raanu1.jpg