Pitkään on jo tehnyt mieli kutoa sateenkaarimatto. Kun tein matonkudekauppoja, sain kaupanpäälliseksi ihania pieniä keriä kirkkanvärisiä kuteita. Ne inspiroivat aloittamaan kutomisen.

sateenkaari1.jpg

Lomautusviikolla suuntasin siis Hyrylän Taitokeskukseen. Odottamassa oli 6-vartinen ruusukasloimi. Kudoin maton kolmella sukkulalla käyttäen vuorotellen kaksi kierrosta palttinaa ja kaksi kierrosta ruusukasta. Mittailin sormila suunnilleen vaaksan mittaisia "raitoja" ja yritin vaihtaa uuteen väriin liukuvasti.

Sateenkaari4.jpg

Osassa kuteista olivat kirjavia, mutta kudoin niitä surutta kuteen päävärin mukaisesti sekaan. Siksi oranssin välissä pilkistää sinista ja keltaisen välissä mustaa. Kirkkaan vihreitä kuteita olikin yllättävän vaikea löytää.

Sateenkaari6.jpg

Turkoosi väli oli ihan lemppari ja yritän kutoa tänä kesänä vielä kerran yhden turkoosin maton.

Sateenkaari7.jpg

Sateenkaari8.jpg

Viimein violetti lopetus. Alkupään lila oli selkeästi punaisempi. Yritin olla laittamatta kovin vaaleaa lilaa mattoon, koska maton alku ja loppu saisi olla tummempi kuin keskiosan keltainen.

Sateenkaari9.jpg

Merkkailin mattoon metrin mitat, mutta ei sen kummemmin ollut suunnitellut matolle mittaa. Vajaa kolme metriä sateenkaaren värejä. Aika painava paketti ruusukassidos syö enemmän kudetta kuin pelkkä palttina.

Satenkaari10.jpg

Matto pois puista ja odottaa vielä hapsujen solmimista.

Sateenkaari11.jpg

Ja toisinpäin.

Sateenkaari12.jpg