Joulun lähestyessä tuli mieleen, että enpä ole kutonut punaisia mattoja pitkään aikaan. Siispä syyslomalla otin haasteen vastaan.

pun4.jpg

Ensimmäinen matto on kudottu lakanoista, verhokankaista ja muusta palttinakankaasta siten että vuorottelin kolmea eri sävyä: kirkkaanpunainen, pinkki, vaalea/valkoinen. Tarkoituksena olisi saada mahdollisimman satunnainen raidoitus. Ajatuksena oli, että kuteet olisivat sellaisia, että ne eivät venyisi ja siten reunat pysyisivät samanlevyisinä.

pun1.jpg

Toisessa matossa on valkokuvioinen (lakana) pohjakude ja punainen trikoinen kuviokude. Ei tietty ollut samanlaista lakanaa koko maton matkalle, joten vaihdoin lakanakangasta satunnaisesti. Punaistakaan ei ollut ihan samaa sävyä koko matkon matkalle, joten vaihdoin kudetta pitkin matkaa. Sidoksena kirkonkaari, josta on valittu kudekuvioinen Lankavan sivuilta löytyvä pitsiraitamatto, jota täydensin kuviota muutamalla lisäkierroksella, että sain suunnikkaan kuvion loppuun.

pun3.jpg

Vasta kun matto on lattialla, näkee miten on onnistunut sotkemaan eri sävyisiä kuteita.

pun5.jpg

Kuviollisessa matossa tuli kaksi kämmiä kuvioon. Tarkkasilmäinen katsoja ne varmasti löytää. En taida edes yrittää korjata. Se on kumma juttu, että kutoessa ei tajunnut noita virheitä (vasta siinä vaiheessa kun matto on tukilla niin pitkällä, että ei viitsinyt enää purkaa, huomasin virheet).

pun7.jpg

Kudekuviollisessa matossa kuvio näyttää hieman erilaiselta; tietty, koska kuteet menevät päinvastoin maton toisella puolella.

pun9.jpg