Räsynkudepusseissani pitkään pyörineet vanhat keittiön verhot pääsivät seuraavaan mattoon. Verhot olivat lähinnä oksennuksen väriset ja oli yrittänyt parantaa tilanneta laittamalla verhot rosan väriseen liemeen. Ei se väritys siitä juuri parantunut. Mietin pitkään, mihin ihmeeseen saan upotettua tuon väristä kudetta. Sitten keksin raitamaton, johon tulisi samoja murrettuja sävyjä kuin mitä verhossa on.

rosa2.jpg

Kokeilin ensin pienellä alalla kapeita raitoja, mutta värit eivät tulleet oikein edukseen. Sitten päätin turvautua aina niin varmaan konstiin eli mustaan väliraitaan. Se näyttikin jo paremmalta. Ja eikun purkamaan mallitilkut ja mattoa kutomaan.

Rosa1.jpg

Kudoin aina 5 kerrosta lakanaa ja sitten kaksi kerrosta mustaa trikoota. Mustia t-paitoja kertyy ihmisille uskomattomat määrät. Ja sitten jossain vaiheessa t-paidan mainosteksti alkaa olla aikansa elänyt. Tai sitten mökkipaita kuluu niin puhki, että sitä ei ilkeä pitää edes mökillä.

Rosa4.jpg

Mattoon tuli yhdeksän eriväristä väliraitaa piristämään tuota elähtäneen väristä raitaa. Suuri osa raidoista oli lakanakangasta, mutta oli myös samettia ja jotain leninkikangastakin.

rosa5.jpg

Hätäsesti otin vielä kuvan valmiista matosta, mutta taas kerran kuva tärähti. Pitää ottaa uusi kuva sitten kun hapsutkin on solmittu. Matolle tuli mittaa vajaat 2 metriä. En mitannut niin tarkkaan kun päätin kutoa loimet loppuun. Tuli jo solmut vastaan ja oli pakko lopettaa kutominen. Sain vielä maton loppuun kirkkaat siniset ja lohenpunaiset raidat niin, että molemmat päät matosta näyttävät suunnilleen samanlaisilta.

RAita.jpg