Kova hinku oli kutoa vielä yksi matto ennen joululomia. Ensin ajattelin kutoa parin roosalle ruusukasmatolle, mutta sitten tuntui ihan liian tylsältä tehdä toista samanlaista mattoa. Siispä valitsin ihan jotain muuta. Olin syksyllä ihaillut toisen kutoja mustaraitaista mattoa ja päätin kokeilla jotain vastaavaa. Eli aloitin kahdella mustalla rivillä ja sen jälkeen aina eri sinisen, vihreän ja harmaan sävyjä noin 3 senttiä. Ei ollut tarkkaa mitan suhteen.

WP_20161208_002.jpg

Ensin vähän mietin miten nuo mustat rivit kannattaa kutoa alku- ja loppupäiden osalta, mutta sitten jutelin toisen kutojan kanssa joka vinkkasi heittämään päät jonnekin keskiosalle: eli ensimmäinen kierros kokonaisena niin, että jää kudetta seuraavalle kierrokselle ja sitten kuteet molemmilta puolilta päällekkäin ja liitoskohta keskivaiheelle.  Nopeutti kudontaa mukavasti.

WP_20161209_002.jpg

Mukana oli jonkin verran kirjavaa kudetta, mutta yritin pitää välissä yksivärisempää kudetta. Yritin olla tekemättä mitään kuviota mutta sitten päädyin kuitenkin tekemään vihreää raitaa tasaväleihin.

WP_20161210_003.jpg

Tein tällä kertaa vähän lyhyemmän maton. Taisi tulla mittaa vain jotain 170 cm.

WP_20161210_004.jpg