Ostin viikonloppuna uuden pöytäkoneen ja sillä kelpaa nyt vuodatella putkeen monta mattoa. Vielä on vuorossa kaksi pallomattoloimeen kudottua mattoa. Aloitin jo kesäkuussa siniraitaisen maton. Olin kutonut aikaisemmin sini-ruskearaitaisen leveän maton, mutta se jäi vähän lötköksi. Ajattelin, että pallomattoloimessa saa hyvin vähän napakamman kaksinkertaisen maton.  Kaivoin esiin kaikki siniset trikookuteet, joita ei ikävä kyllä ollut kovin paljoa. Sinistä lakanaa taas oli vaikka kuinka paljon. Ajattelin,että maton nurja puoli, jolla näkyvät pääosin lakanakuteet,  tulisi nyt paraatipuoleksi ja trikoopuoli eli kuviopuoli menisi alapuolelle. Tämä siksi, että trikookuteita ei ihan riittänyt tasaraidoiksi joten ne ovat vähän sinnepäin.

Levee0.jpg

Tältä näyttää matto lakanakuteiden puolelta. Koska loimet ovat tiuhassa tällä puolella, matto näyttää kovin tiiviiltä.Levee4.jpg

Toiselta puolelta eli trikoon ja kuvion puolelta värit ovat ehkä vähän selvemmin esillä, mutta eivät ihan ole sellaisia kuin mitä lakanapuolella. no periaatteessa mattoa voi käyttää kummin päin vain.

levee6.jpg

Toinen matto olikin sitten ihan oikea pallomatto. Minulla oli vaikka kuinka paljon eri rosan sävyisiä kuteita ja jonkin verrain erilaisia beigen sävyjä. Kuten tunnettua minä olen beigevihaaja, joten vähän sain kerätä motivaatiota kutoa beigeä, mutta rosa päälipuolena pelasti tämän maton. Koko matto oli lakanakudetta joten ei ollut erityisesti väliä sillä, kumpi väri oli päällä. Ajattelin, että beige uppoaa paremmin sille puolelle, jolla loimet näkyvät voimakkaammin.

Levee1.jpg

Tämän rosan pallomaton kudoin seisovilteen kun taas sininen matto meni istuessa. Selkä meni jumiin kummallakin tavalla, mutta seisoessa tuli askelia enemmän. Nyt on aika tilattuna fysikaaliseen huomiseksi.

levee2.jpg

Koska kudetta ei taas ollut ihan koko matolle samoja sävyjä, tein 5*5 pallon mattoon 5 beigeä raitaa ja rosan raidat taas vaihtuivat vaaleasta tummempaan keskellä pallokuviota.

levee3.jpg

Rosan puolelta matto näyttää tältä. Hapsut pitää vielä solmia, mutta taitaa olla pakko katkaista matot ensin. Sen verran painava oli kahden kaksinkertaisen maton setti. Nyt on pakko pitää mattotauko. Selkä ja niska eivät kestä ja töissä on tulossa tiukat ajat järjestelmän käyttöönotossa. Tämä tuutti hiljenee vähäksi aikaa (ehkä).

Levee5.jpg