viherMATTO-normal.jpg

Olen pitkin kesää leikannut kuteita ja lajitellut niitä värein mukaan. Seuraavaksi olisi tarkoitus tehdä vihreäsävynen matto, joka olisi mitoiltaan noin 230 cm * 130 cm. Odottelen vuoroani kutomaan, mutta sillä välin alan pilkkoa kuteita sopiviksi pätkiksi. Tällä kertaa leikkaan pätkät valmiiksi kunnolla viistoon. Edellisen maton kanssa kutoessa joutui aina säätämään saksien kanssa, kun olin leikannut kuteet poikki vain vähän viistoon.

Olen tehnyt tarkkoja laskelmia excelissä kuteen menekistä ja keksin miten saan helposti poikkeusten muotoilun avulla tehtyä värimallia. Ei voi auttaa kun leipätyö on tuota taulukkojen näpräämistä. Jos joku haluaa taulukon itselleen kokekäyttöön, voin sen hyvin jakaa. En vaan keksinyt millä konstilla Vuodakseen saisi liitetiedostoksi Excelin.

MattoExcel-normal.jpg

Jotain tämän näköistä suunnittelin:

vihre%C3%A4matto2-normal.jpg

Piti vielä tarkistaa tuo rivien määrä/10 cm. Rivejä olikin oikeasti ensimmäisessä matossani 30 eikä 22 kuten olin jostain kirjasta lukenut. Siis kannattaa tarkistaa kuderivien määrä heti mattoa kutoessa, kun langat ovat löysällä.

Sitten kun lopulta laitoin kudekerät järjestykseen ja aloin pilkkoa kuteita oikean pituisia pätkiä, suunnitelmat menivät taas vähän uusiksi, mutta siitä sitten seuraavalla kerralla.

Vihre%C3%A4tker%C3%A4t-normal.jpg