Olen leikannut ja kerinyt sinisävyisiä kuteita kiikkalaiseen tyyliin. En kuitenkaan järjestellyt kuteita sävyittäin vaan ennemminkin tasaisen sekaisesti. Olin aikaisemmin kutonut yhden punaisen kiikkalaisen maton toimikassidokseen ja ajattelin kokeilla samaa sinisillä. Aikaisempi sidos oli 4-vartista toimikasta ja tämä oli 6-vartista. Ei ihan toiminut tämä tyyli; tuli turhan sekavaa ja purin kokeilun.

Sini3.jpg

Aloitin siis alusta ja kudoin palttinalla koko maton. Yhdestä kerästä tuli n 15 cm ja keriä oli 14. Nopeasti mattoa kertyi 2,5 m. Palttinaraitoihin upposi paremmin sekalaisen kirjavat kuteet. Sinisenkirjavaa kudetta oli jos jonkinmoista; farkkuakin laitoin muutaman raidan.

sini4.jpg

Matot pois puista ja kerälle.

Sini2.jpg

Vähän ihmetystä siitä, mitä tuli kudottua. Tipumaton toiseen reunaan tuli näkyviin mustan kuteen odottamaan jääminen. Sitä vähän pelkäsinkin, mutta en sitä yrittänyt kutoessa piilottaakaan. Siniraitainen matto näytti ihmeen siniseltä. Kutoessa vähän pelkäsin sen jäävän hailakaksi, kun oli niin murretun kirjavia kuteita välissä. Muutama puhtaan sininen raita raikasti maton.

Sini1.jpg

Keltaselle matolle pitää hakea paikkaa vielä. Nyt sängyn päällä eteläeurooppalaiseen tyyliin.

tipu1.jpg

Sinistä mattoa mallasin keittiöön, mutta ei minulla ole ollut keittiössä mattoa vuosikausiin. Taitaa mennä kerälle odottamaan sopivaa kotia.

sini5.jpg