Otin taas esiin ikuisuusprojektini eli villakangastakin. Olin jo päässyt huovutuksissa sen verran pitkälle, että ympyröiden määrä oli jo tullut täyteen. Ainakin vähäksi aikaa. Lisäksi päädyin ottamaan väriskaalassa mukaan myös punaisen ja vaaleanpunaisen ja vähän oranssiin vivahtavan punaisen.

takki1.jpg

Lainasin kirjastosta erilaisia kirjontakirjoja. Ajatuksenani oli kirjailla huovutettujen ympyröiden päälle erilaisia pistoja. Parhaaksi kirjaksi osoittautui Mary Webbin Pieni suuri kirjontakirja. Sieltä nappasin kolme pistoa joita aloin opetella:

  • Kaksinkertainen pujottelu tikkipistoihin (kuvassa lilalla kirjottu)
  • Baskipisto (kuvassa punertavalla kirjottu)
  • Ranskalainen solmupisto

takk3.jpg

Baskipistosta innostuin enemmän, se kun muistutti kukan terälehtiä. Kokeilen vielä kannattaisiko kirjottuja kuvioita töpöttää huovutusneulalla. Käytin kirjoiluun Puro-lankaa ja se kyllä menee neulalla läpi huopakankaasta.

takki2.jpg

Kirjonnalle tuli pieni tauko hiihtolomamatkan takia. Kun palasin pojan kanssa Kittilästä Finnairin kolmioreitillä, kone oli jo puolillaan Ivalosta tulleita turisteja. Taisivat olla tulossa revontulia ihailemasta. No unohdin tietysti kirjani matkalaukkuun joten kaivoin esiin oksennuspussin ja aloin piirrellä. En tiedä missä vaiheessa tuotekehitystä oksennuspussin sisälle on laitettu muovipussi. Ei sitä enää saanutkaan ratkottua saumoista niin että oli pakko piirtää vain toiselle puolelle. Kuulin kun takanani tytöt värittivät jotain, mutta en kehdannut pyytää värikyniä lainaksi. Avasin välillä puhelinta ja katsoin viimeisimpiä kuvia takista. Jotenkin alkoi hahmottua kukkaketo nurinperin. Täytyy siis vielä tehdä selkeämmin varret kukkiin ja käkkäriä versoja oksien tyviin.

oksennuspussi.jpg

Lisäksi täytyy tehdä vielä lisää varsia ylhäältä olkapäistä asti. Ja ehkä hihatkin kaipaavat vielä jotain.  ja kirjottavaa riittää kukkasissakin . Ei tästä siis vieläkään valmista tullut.

takki4.jpg