Annukka kyseli voisinko kutoa heille kaksi mattoa. Toinen tulisi takkahuoneeseen ja sen väritys saisi olla samanlainen kuin kahdessa taulussa, joista sain kuvat. Keräsin alakerran lattialle sopivan värisiä keriä. Näistä matto syntyisi.

Annukka1.jpg

Taulujen värimallit:

V__CF01.jpg

Kokeilin vähän excelissä, miten värejä voisi sommitella. Ajattelin kokeilla josko saisi aikaiseksi tasaraitaa.

matto2.jpg

Kudoin ensimmäistä kertaa seisomapuissa. Polkusimet sai lukittua paikoilleen ja sitten piti ottaa muutama sivuaskel ja heittää sukkulaa. En saanut joka kerta heitettyä sukkulaa niin taitavasti, että olisi mennyt suoraan läpi, mutta aika hyvin viriö silti aukesi. En sitä kutoessa tajunnut, mutta matto jäi kyllä vähän löysäksi. Kun maton leveys oli 160 cm, ei pieni paukuttelu oikein riitä. Palttina ja lakanakangas eivät ehkä olleet paras yhdistelmä näin leveässä matossa. Lakana ei joustanut tarpeeksi hyvin niin kuin trikoo olisi tehnyt. Lisäksi voi olla, että sokeripala, joka oli myös niisittynä ja sidottuna olisi tehnyt tukevamman maton.

Annukka2.jpg

Puissa olisi saanut kudottua 180 cm leveän maton, mutta tätä oli vähän kavennettu. Seisovalteen kutominen tuntui ihan hyvältä. Työskentelykorkeus oli sopiva tällaiselle lyhyemmälle ihmiselle. Ehkä pidempi olisi joutunut kumartumaan enemmän. Parin tunnin kutomisessa tuli mukavasti lämmin toisin kuin istuen kudottuna. Selkäkin tykkäsi enemmän seisomisesta kuin istumisestä.

Annukka3.jpg

Sain illalla viimein hapsut solmittua. Täytyy vielä vähän lyhentää hapsuja. Jouduin vähän kiristämään loimia siinä solmiessa, kun matto oli vähän turhan löysä. Ehkä pitää kokeilla ottaa silitysrauta esiin ja vähän silitellä mattoa, kun jäi vähän aaltoilevaksi. .

image.jpg