Meillä oli Tuusulan Taiteiden yössä elokuussa TaitoKädet ryn 10-vuotisnäyttely. Ajattelin, että kudonpa näyttelyyn vuodenaikamattoja; kesä ja syksy matot minulla jo on. Kevät-mattoa kudoin mustaan loimeen: 

kev%C3%A4t1.jpg

Kevätmattoon tuli omenapuun värit. omena.jpg

Pääasiassa käytin lakanakudetta; osa oli värjättyä, mutta osa oli peruspussilakanaa, joissa on usein kovin hempeitä värejä.

kev%C3%A4t2.jpg

Vihreän ja pinkin siirtymään käytin kahta ohkaista kudetta. Jos jotain kudetta oli liian vähän, kudoin joka toisen rivin suunnilleen samanlaisella kuteella, niin sai enemmän vihreän sävyjä.

kev%C3%A4t8.jpg

Matto valmiina. Jäin miettimään, että olisi voinut yhtä hyvin tehdä maton satunnaisessa järjestyksessä olevista raidoista. Nyt tuli tälläinen sävyttäin siirtyvä:

kev%C3%A4t9.jpg

Toisen maton eli talvimaton kudoin mökillä Lapissa heinäkuun helteissä. Ei lumen ja jään sininen viilentänyt olotilaa yhtään.

talvi1.jpg

Sain kudottua kaksi mattoa vajaassa viikossa. Loimet ovat olleet tukilla noin 25 vuotta joten pientä venymistä on havaittavissa vaikka olen ennen kutomista kiertänyt lointa edestakas tukilla, jotta saisi sen tasaisemmaksi.

talvi2.jpg

Otin matot kotiin ja solmin hapsuja ulkona varjossa.

talvi8.jpg

Ja matto valmiina:

talvi5.jpg

Ennen näyttelyyn viemistä tuuletin mattoja vähän auringonpaisteessa. 

matot3.jpg