Pääsiäiseksi tuli hyvä sauma varata kangaspuut. Isäntä kun on koko pääsiäisen yövuorossa ja haluaa tietty nukkua. Ja minulla on hyvä syy lähteä kutomaan. 

Lila4.jpg

Kenellekään tutulle ei ole yllätys, että minulta saattaisi löytyä lilaa, violettia ja purppuran värisiä kuteita. Vaatekaapissa ei noita värejä enää niin paljoa olekaan. Lila kausi on vähän mennyt ohi ja tilalle on tullut sinistä.

Lila3.jpg

Ensimmäiseen mattoon kudoin vuorotellen kirjavasta ja yksivärisestä pääasiassa lakanakuteesta. Jokaisen raidan keskelle trikoosta kuvioraita ruusukaspolkimella.

Lila1.jpg

Olen katsellut Pinterestistä ideoita matonkutomiseen ja takerruin yhteen Loppbergan ruusukasmalliin. Yritin katsoa kuvasta miten se on tehty ja ensimmäinen kokeilu ei oikein näyttänyt hyvältä. Verho ja lakanakankaat eivät oikein sovi ruusukassidokseen

Lila5.jpg

Sitten löysin Kankaankutojan mattokirjasta Orvokkimaton polkemisohjeet ja lähdin soveltamaan sitä trikookuteille. Tässä on sidoksena nelivartinen ruusukas.

orvokki3.jpg

Jätin kuviosta pois kaikki välipalttinat ja aloitin seuraavan orvokin ennen edellisen viimeistä kerrosta. Siten orvokit sai menemään sopivasi lomitain. Ja mustaa vain välikerroksiin. Kovin hidasta kudottavaa, mutta NAM miten herkullista jälkeä tulee. Taitavat kuteet loppua alkuunsa kun menee niin tiuhaan ja tulee paksua mattoa.

Orvokki1.jpg