Löysin käsityökeskuksesta kierrätykseen laitetuista lehdistä vanhan norjalaisen neulelehden. Sen takakannessa oli ihana isoäidin neliöin koristeltu villapaita. Neulelehdessä ei ollut ohjeita, mutta koska malli näytti suht simppeliltä ajattelin kokeilla.

malli.jpg

Kaapissani on ollut suh käyttämättömänä 30 vuotta sitten?  kutomani pinkki puuvillaneule.

pusero.jpg  suunnitelma.jpg

Hahmottelin vähän paperille sitä miltä tuunaus voisi näyttää ja päädyin tekemään villatakin villapuseron sijaan.

Joululomalla olin neljä päivää kuumeessa ja sinä aikana syntyi neliöitä kahta eri mallia. Lankoja löytyi kotoa pari pussillista ja vaikka pinkki ei nyt ihan samaa väriä ollut kuin neulepuserossa, se sai luvan kelvata. Neliöitä tein varoiksi 24 kappaletta. Neliöistä tuli vähän turhan isoja, ehkä lanka ja virkkuukoukku (4) olivat vähän liian isoja tähän tarkoitukseen.

neli%C3%B6t.jpg

Neliöiden langanpätkien päättelyssä katsoin netistä kikan, jolla langanpätkät sai suht siististi virkattua neliöiden sisään. Silti päättelyssä ja neliöiden yhteen ompelussa oli ihan mittava urakka. Neliöitä tarvittiinkin sitten vain 20 kappaletta.

Päädyin purkamaan alkuperäisestä puserosta 10 cm helmasta ja saman verran hihoista. Olisi ehkä pitänyt lyhentää vielä enemmän niin lopputulos olisi ollut mukavamman mittainen. Nyt tuli takista vähän liian pitkä. Pusero oli vuosien saatossa levähtänyt mallistaan aika lailla, mutta niin on tekijänsäkin. Lähdin ensimmäisenä tekemään hihansuita ja poimin silmukat puserosta. Alkuperäisellä (puretulla) langalla kuusi kierrosta oikeaa neuletta ja sen jälkeen 6 kierrosta nurjaa vuorotellen kaikilla neliöiden väreillä.

hiha2.jpg

Siksakkasin puseroon keskelle eteen kastaleen sopivan väristä puuvillasta matonkudetta ja sen jälkeen leikkasin takin auki.

taus.jpg

Virkkasin neliöt yhteen villapaidan kanssa piilosilmukalla. Poimin villatakin keskeltä silmukat nappikujaa varten ja kudoin resorit. Poimin silmukat kaulusta varten ja jossain vaiheessa keksin, että huppu voisikin olla ihan kiva ja lankaakin oli vielä jäljellä. Tein huppua samalla idealla kuin hihansuutkin ja sitten tajusin, että alkuperäinen lanka kävi vähiin.

edus.jpg

Tein hupun sukan mallilla ja "kantapäähän" lisäsin yhden neliön. Kudoin neliön kiinni työhön.

huppu2.jpg

Siinä vaiheessa jäljellä oli kolme neliötä ja totesin, että kyynärpääpaikat voisivat olla ihan hyvät.

hiha.jpg

Nyt vielä vähän mietin, pitäisikö selkäosalle tehdä jotain. Se on vähän autio muuhun puseroon nähden. Olisi vielä yksi neliö ja vähän harmaita ja valkosta lankaa jäljellä. Pinkit langat loppuivat jo. Ehkä vielä teen selkään viimeisen silauksen?

selk%C3%A4.jpg

Jäin vain miettimään olisiko tämä malli sittenkin ollut enemmän sopiva 5-vuotiaalle kuin viisikymppiselle, mutta kun mieleltään ei ole vielä kasvanut aikuiseksi niin näitä syntyy.