Tunnustettava se on; kaivoin vanhan villakangastakin esiin (lue aikaisemmista kokeiluistani täältä http://elinanerikoiset.vuodatus.net/lue/2015/01/villatakin-tuunaus-kiiloilla-ja-huovuttamalla).

Aloitin työn jo kesällä purkamalla kaikki aikaisemmin ompelemani kiilat. Purin myös sivusaumat ja lyhensin takkia 20 cm. Lyhensin kiiloja niin, että ne alkoivat leventää takkia vasta lantion kohdalta. Sen jälkeen takki ei tuntunut ihan niin möhköltä. Otin kaksirivisen napituksen pois ja lisäsin napinläpiä ylhäälle asti kaksinkertaisella tiheydellä. Aikaisemmin takki oli enemmän kylpytakkimallia, mutta nyt istuu paremmin ylhäältä asti. Napeiksi laitoin osin vanhoja ruskeita nappaja ja osin turkooseja vähän pienempiä nappeja. Sitten kirjoin vielä turkoosilla villalangalla ketjupistoilla saumat ylhäältä alas ja kiilojen ympärille. Tämä oli sen verran ylivoimainen tehtävä, että takki meni taas pariksi kuukaudeksi muovipussiin.

takki3.jpg

Otin takin esiin, kun ilmat alkoivat viilentyä. Ajatuksena oli, että kokeilisin siihen erilaisia huovutuskuvioita. Käytin kokeiluun ensin huovuttuvaa Purolankaa ja sen jälkeen ihan tavallista huovutusvillaa. Turkoosia väriä ei ihan löytynyt, joten käytin vaaleansinistä ja fuksian punaista. Pallukoita ei ole ihan vielä tarpeeksi ja ehkä ne eivät ole osin riittävän suuria, mutta hyvä alku.

takki2.jpg

Yritän jaksaa jatkaa loppuun asti. Ehkä nuo kiilat olivat kuitenkin ihan turhat ja vähän väärän väriset. Voi olla, että lähtevät vielä, kun jatkan tuunaamista.

takki.jpg