Olen löytänyt netistä tosi kivan näköisiä räsymattokoreja, jotka on tehty vanhoista käytetyistä matoista tai osa uusistakin matoista. Edellisen maton kudottuani huomasin, että lointa oli jäljellä enää metrin pätkä. Ajattelin, että nyt olisi hyvä tilaisuus kokeilla kassia tai koria. Pilkoin siis jämäkuteita kiikkalaiseen malliin ja aloin kutoa. En tiedä mistä tuo oranssi tuli tähän mukaan. Olisi ollut huomattavasti rauhallisempi matto, jos olisi jäänyt pois...

Lopppu1.jpg

Sain kudottua suunnilleen 80*80 cm pätkän. En ihan tiennyt olisiko vielä voinut yrittää siirtää loimia vähän, mutta tuntui että viriö ei enää auennut kovin hyvin.

Loimenloppu.jpg

Solmin hapsut normaalisti ja kokeilin minkä muotoisen kassin tai korin tästä olisi saanut. Otin farkkukangasta ja ompelukoneella yritin ommella saumoja, mutta ei siitä oikein mitään tullut. Ompelukone kyllä liikkui maton päällä, mutta sitten kun tulin paksumpaan kohtaan taitteeseen, ompememinen tyssäsi siihen. Lisäksi tuntui, että neliön muotoinen pala ei olisi ihan optimaalinen sen malliseen koriin mitä ajattelin. Purin siis kaikki farkkulistat pois ja nyt tässä olisi sopiva tuulikaapin matto. Ei tullut siis kassia.

Loimenloppu2.jpg

En vielä ole kuitenkaan luovuttanut tämän asian suhteen. Kudoin seuraavaksi tilauksesta 160cm*160 cm leveän maton. Kun matto oli valmis, loimea oli taas puissa jäljellä vajaa metri. Päätin kokeilla vähän toisen mallista mattoa uudelleen koriksi. Tässä oli loimessa "sokeripala" ja kolmella kuteella tuli hyvin farkkumainen jälki.

J%C3%A4m%C3%A41.jpg

Sain aikaiseksi 150 cm *  40 cm suikaleen. Tämä kävisi kyllä penkin suojaksiki, mutta kokeilen vielä vääntää tästä koria. Ajatus olisi, että tekisin pohjan ja kapan korin ylä- ja alaosaan farkkukankaasta niin että saan hapsut piiloon. Ja ajattelin ommella kapan loimilankaosaan kiinni, josko olisi helpompi ommella.

j%C3%A4m%C3%A43.jpg