Kesällä kudoin kaksi mattoa kirkonkaariloimeen. Ensimmäisessä matossa oli sinistä ontelokudetta ja valkoisenkirjavaa lakanaa (aika ohueksi revittyä). Olin pessyt ontelokuteen pyykkikoneessa, koska se kutistuu aika lailla pesussa. Vyyhti sai kuivua useamman päivän auringon lämmössä ja sittenkin vielä tuntui kosteutta. Käytin mallissa muunnelmaa Lankavan pitsiraitamatosta.

sini2.jpg

Toiseen mattoon kokeilin punaista trikoota ja valkoista paksumpaa lakanaa. Ei vaan toiminut; jotenkin kuteet olivat keskenään väärän paksuisia ja kuvio ei erottunut. Ajatelin sitten, että miksipä en kokeilisi videokudemattoa. Videokudetta ei oikein suositella käytettäväksi missään muodossa, mutta eipä tuosta lattialla aikuisten ihmisten käytössä pitäisi suurempaa terveyshaittaa olla. En huomannut kutoessa mitään iho-oireita tms. Laitoin videonauhaa kaksinkertaisena.

Video1.jpg

Kutoessa muutamissa paikoissa videonauha pursusi yli, mutta en siihen tarpeeksi kiinnittänyt huomiota.

Video2.jpg

Kun otin matot pois puista, tajusin, että videonauhasta oli jäänyt keskelle mattoa tummempi alue; olin jättänyt videonauha turhaan silmukalle ja sehän ei joustanut samalla tavalla kuin esim trikookude.

sini5.jpg

Vähän häiritsi tuo maton keskikohta, mutta ehkä tuo Videotapes matto löytää paikkansa jostain. Tein tuohon mattoon kuvion katkasemiseksi parei riviä videonauhalla ja aavistuksen se erottuukin matosta.

video4.jpg

Sinivalkoisesta matosta tykkäsin enemmän.

sini8.jpg