Olen yrittänyt tuloksetta löytää jostain kuvia kaupasta ostetuista tavallisista villakangastakeista, joita olisi tuunattu huovuttamalla. Kaikki löytämäni huovutustakit on tehty alusta asti kokonaan huovuttamalla. Taitaa olla fuskausta se mitä ajattilen tehdä.

Itselläni on pitkää kytenyt idea siitä, että tuunaisin parikymmentä vuotta vanhan ruskea villakangastakkini. Takki on kokenut kovia enkä ole sitä pitänyt sen kymmenen vuotta sitten tehdyn Brysselin reissun jälkeen, kun oksensin päälleni pyörryttyäni bussissa. Kaikki tämä johtui siitä, että kävelin rivakasti ruotsalaisen kollegan vaudissa bussipysäkille ja pohkeeni pamahti liikennevaloissa. Jalkaa sattui ihan sikana ja bussissa istuessani maailma alkoi huojua ja pyörryin. Kun heräsin, yrjösin koko hotelliaamiaisen takkini päälle ja osin ruotsalaisen syliin (siitäs sai). Bussimatka köröteltiin perille kokouspaikalle niin, että kaikki muut matkustajat tuijottivat minua. Kokouspaikalle tilattiin ambulanssi ja sitten minua vietiin brysseliläiseen sairaalaan. Ambulanssikuskit puhuivat vain paikallista kieltä ja kun sanoin AI AI, he laittoivat pillit soimaan. Ei minua ihan niin paljon sattunut. Joka tapauksessa keukokuvauksen (sanoin, että minulla on ollut vähän yskää) ja jalan tutkimisen jälkeen minut päästettiin lähtemään lentokentälle. Sain kotiin viemisinä kainalosauvat, jotka Suomen valtio ilmeisesti minulle kustansi. Laskua ei ole koskaan tullut perässä vaikka tiedot otettiin tarkkaan ylös. Oksennuksessa oleva takki muovikassissa matkasin sinivalkoisin siivin kotiin ja perillä lentoasemalla minua odotti pyörätuoli ja avustaja. Kotona pesin takin pesukoneessa pariin kertaan enkä ole sitä sen jälkeen käyttänyt. Mallikin on tuollaista 90-lukua.

takki.jpg

Ajattelin tehdä takkiin kiiloista levennykset helmaan. Olen nähnyt ihania malleja esim:

http://lolobu.com/look/3948

Kiilakankaana ajattelin käyttää vuosikymmenen kaapissa ollutta villakangasta. Siinä oli ruskealla pohjalla valkoisia kuvioita. Tulin kyllä siihen tulokseen, että en halua mitään valkoisia kuvioita, joten laitoin kankaan turkoosiin väripataan:

kangas.jpg

Samassa väripadassa värjäsin myös villalankaa ja ostin vähän turkoosia huopaakin ja siitäkin voisi tehdä jotain.

turkoosi.jpg

Torstaina oli jäähallilla kahviovuorossa ja joku muksu oli onneksi jättänyt hallille värikynät. Oli kovin hiljaista kahviossa ja sain ihan rauhassa piirrellä mallia:

ruskea%20takki.jpg

Perjantaina lomapäivänäni kävin ostamassa huovutusneuloja paikallisesta askartelukaupasta.

Työn aloittamista hidasti se, että päädyin siihen, että ruskea kiilakangas tarvitsee silityskankaan alleen, joten sitä sitten ostamaan lauantaina. Poistin takista vuoren, vyön ja kaksirivisen napituksen. Illalla silitin j kiilat kirjavaan kankaaseen ja leikkasin kankaan palasiksi. Ompelin kiilat takkiin ja kun sovitin takkia, totesin, että siitähän tuli ihan möhköfantti. Olin avannut takin saumaa noin 90 cm ja kiilat olivat siis saman mittaisia. Lopputulos oli se, että levennystä tuli ylös asti ja takki muistutti lähinnä (pitkää) telttaa. Lyhensin takkia 10 cm, mutta silti, EI TOIMI. Laitoin takin muovipussiin odottamaan roskiin vientiä.

Yli nukuttuani, kaivoin vielä takin tilkun esiin ja kokeilin, miten tuo huovutuskuvio olisi onnistunut:

huovutus2.jpg

Sehän voisikin toimia ihan hyvin. Laitoin turkoosin rinkulan Puro-langasta ja ehkä olisi ihan hyvä vaikka tuo langan kuvio jäisi näkyviinkiin. Toiselta puolelta huovutus näytti tältä:

takapuoli.jpg

En ole ihan varma tuliko töpötettyä neulalla tarpeeksi. Nyt olen kahden vaiheilla: kaivanko takin vielä esiin muovipussista vai kannanko sen roskapönttöön. Ehkä vielä puran kerran kiilat irti ja ompelen ne kiinni matalammalta, niin, että levennys alkaa esim lantion alapuolelta. Tai jos kiilat eivät millään toimi, voisi ommella takin kiinni entiseen muotoonsa ja tehdä vain nuo huovutuskuviot.

Tai ehkä se on vain uskottava, että tuon takin aika on aikanaan jo tullut täyteen. Saa nähdä.