PItkään on ollut mielessä, että pitäisi kutoa toinenkin punasävyinen symmetrinen räsymatto. En tiedä onko tämä virallisesti kiikkalainen matto,  kun siinä kuvio on vain kerran symmetrisenä? Mutta samanlaisia pätkiä leikkailin kuin kiikkalaiseen tehdään sillä erotuksella, että lajittelin kuteet sängylle samaan symmetriseen järjestykseen kuin mitä raidat tulevat matolle.

kiikka1.jpg

Sänky ei sitten ollutkaan tarpeeksi pitkä kuteiden levittämiselle joten ensimmäinen (ja viimeinen) raidasto syntyi erikseen. Laitoin alkuun mustaa, ruskeaa, tumman violettia ja punaista. Sitten seuraaviin raitoihin tuli punaisen ja mustan lisäksi myös pari turkoosia raitaa. En tiedä mistä mielen uumenista ne sinne tulivat?

kiikka2.jpg

Keskikuviossa oli vaaleaa ja roosaa, joka kuvassa menee jo ruskea n puolelle. Luonnossa väri ei ollut ihan noin ruskea.

kiikka.jpg

Ja loppuun taas tummempia sävyjä ja viimeisenä musta raita. Mielenkiintoista nähdä, miltä matto näyttää valmiina. Mutta sitä ennen kaksi muuta mattoa odottaa vuoroaan.

kiikka3.jpg

Perjantai-iltana sain sitten matot pois puista ja tämännäköinne matosta tuli. Olisi kannattanut lisätä keskelle vähän enemmän punaista; jäi tuo keskiosa vähän irralleen muusta matosta.

punaraita.jpg