Muutama viikko sitten osuin työpaikalla roskalavaan, jolle on tuotu sähköpiuhoja läjäpäin. Olen pitkään miettinyt mistä saisin pyykkinarua tms virkattavaksi trikookuteen sisään ja piuhat nähdessäni minulla sytytti. Tarkistin vielä tietoliikennetiimistä, että voin rauhassa dyykata ja luvan saatunani nappasin pari kerää piuhaa matkaani.

WP_20161118_001.jpg

Olin jostain saanut turkoosi muovisen paksun virkkuukoukun, jolla ajoin koukkia trikookuteesta ympyrää. Ensimmäisten kierrosten jälkeen otin puhelinjohdon? mukaan virkkuuseen. Aika raskasta nivelille oli virkata, mutta sisu ei antanut myöten jättää homma kesken.  Kun piuhaa oli jäljellä enää parin kierroksen verran, aloin mittailla miten piuha riittää tasakierrokseen. Jouduin kiskomaan piuhaa vähän edellisiltä kierroksilta ja sen takia yläosa kaartoikin vähän sisällepäin. Korista tuli vähän pesämäinen ja sopisi varmaan vaikka kissalle pesäksi. Kyllä pysyi kori jämäkästi pystyssä ja painavakin se oli.

WP_20161127_004.jpg

Toiseen koriin olikin sitten tarjolla joitain paljon paksumpaa piuhaa. Käytin siihen pari t-paitaa ja ostokudetta. Tosi jämäkät reunat oli korissa. Laitoin koriin pystyy jouluoksani, jossa on parittomien sukkien päälle virkattuja ja huovutettuja palloja.

WP_20161127_002.jpg

Vähän vielä himottaisi virkata sellainen suuri ja korkea afrikkalaismallinen kori, johon voisi laittaa vaikka mitä rojua. Kannenkin voisi hyvin virkata tuosta jämäkästä materiaalista. Luin jostain, että sisalista ja luonnonmateriaalista punotun korin tekemiseen voi mennä vuosi. Virkkaamalla voisi tehdä ison korin viikossa. Täytyy käydä katsomassa josko jätelava olisi vielä tyhjentämättä.