Eilen aloitin vielä viimeiset kutomiskokeiluni tältä erää.  Halusin vielä testata eripaksuisten liukuvärjättyjen lankojen kanssa kutomista. Sinistä ponchoa virkatessani sininen lanka loppui kesken ja heitin väripataan valkoharmaamustaa villalankaa. Sitä oli jäänyt jonkin verran yli ja otin sen nyt käyttöön. Toinen ruskeansininen lanka oli jotain akryylia.

loppu7.jpg

Lankojen värit vaihtuivat aika lailla suunnittelematta, mutta jostain syystä taustavärin vaihdokset menivät aika lailla synkassa kuviovärin kanssa. Kudoin tätäkin noin 60 cm pätkän. Sen verran olin näitä kokeiluja tehdessäni oppinut, että vaihdoin nyt aina kuviota samalla puolella työtä. Silloin ei tarvitse olla koko ajan laskemassa kierrosten määrää. Ja siten ainakin toinen reuna tulee siistiksi, jos se pitäisi käyttää valmiissa työssä sellaisenaan. Muuten siirrettäessä kuviolankaa palttinakerrosten yli tuli aina pieniä silmukoita, jos ei muistanut kiepauttaa kuviolankaa palttinalangalla.

loppu8.jpg

Sitten oli vuorossa vielä punainen tikkupannunalusta, jonka takia alunperin varasin nämä puut. Tikut olivat vähän liian lyhyitä, mutta juuri ja juuri riittivät. Lisäksi tuo välikude (ontelokude) oli vähän liian paksua, mutta ei ollut mukana mitään sopivampaakaan punaista. En tajunnut ottaa kuvaa siinä vaiheessa, kun kutominen oli vielä kesken, mutta tässä kuvassa on jo kääritty koko kudelma rullalle.

loppu5.jpg

Kaikenkaikkeaan kutomiskokeiluja tuli 5 metriä. Nyt pitäisi aloittaa huolittelu ja pilkkominen.

loppu1.jpg

Ensimmäisestä kokeilusta, jonka tein pelkillä villapuserokuteilla tuli tosi jäykkä. Olisi kannattanut laittaa siihenkin vähän välikuteita villalangasta, mutta katsotaan mitä siitä sitten syntyy, kun vähän viimeistellään.

loppu6.jpg