Oikein innostuin näistä pienistä kutomiskokeiluista. 25 cm leveä loimi on sellainen, että siinä ei tarvitse paljoa heilua, että saa valmista aikaiseksi. Seuraavaksi kokeilin vähän joulunvärisiä villapaitakuteita. Pannunalustoilta nämä vahvasti näyttävät:

koe6.jpg

Ensimmäinen kokeilu oli kahdella värillä. Aina vuorotellen noita harvempia kuviopolkusimia ja sen jälkeen kolme kierrosta palttinaa. Kyllä siinä rytmi löytyi nopeasti eikä montaa kierrosta tarvinnut purkaa.

Seuraavana kokeilin samaa kolmella värillä. Punainen alkoi jo käydä vähiin ja olin vähän huolissani sen riittävyydestä, mutta hyvin riittoisia ovat kuteet näin kapeassa loimessa. Kolmen värin kanssa oli jo tekemistä, kun piti hallita samaan aikaan neljää sukkulaa.

koe5.jpg

koe1.jpg

Maanantaina kun menin kutomaan sain kuulla, että viikonloppuna hiiri (oikeasti myyrä) oli vieraillut kutomistilassa ja yrittänyt kiivetä minun koriini. Kori oli lattialla ja olin jättänyt sinne vähän eväitä (pähkinöitä). Myyrä ryökäle  oli kiivennyt koriin ja jyrsinyt muovipussia, mutta ei onneksi ollut päässyt sen pidemmälle, kun kutojakaverini oli tullut hätistelemään myyrää pois korista. Hän oli nostanut minun korini penkille mutta ei ollut jättänyt mitään lappuja, joten söin ihan onnellisena pähkinät välipalana, kun tulin kutomaan. Maanantaina kun kuulin hiirestä, joka valokuvia tutkimalla kyllä paljastui myyräksi, ensimmäinen ajatus oli, että nyt iski myyräkuume. No vielä ei ole ollut vilunväristyksiä, mutta kyllä kovin tarkasti olen tavarani nostanut penkille, kun lopetan kutomisen.

Eilen aloittelin sitten uudella kuteella eli kaivoin esiin poikani kutomaan ketjusilmukkavirkkausta. Kun hän oppi aikanaan virkkaamaan, hän virkkasi yhteen pöytköön pari kerää villalankaan. Nuo virkkaukset ovat vieläkin tallella, en ole keksinyt ennen mihin niitä olisi voinut käyttää. Toiseksi kuviokuteeksi otin valkoista narua. Ihan hauskaa kuviota tästäkin tuli. Reunoissa vähän tuli sävellettyä. Tuo pannunalusta oli reunoiltaan helpompaa, kun tulen leikkaamaan hapsut auki päissä. Tässä työssä täytyy miettiä vielä mitä noille reunoille tekee.

koe3.jpg

Tukille kertyy nyt erilaisia kokeiluja. Vielä olisi muutama idea siitä mitä voisi kokeilla ja onhan tässä loppuviikko aikaa.

koe4.jpg