Kun sain viime viikonloppuna leveät räsymatot kudottua, taisin sanoa ääneen, että nyt en kudo sitten vähään aikaan mitään. Kävin toissaviikon keskiviikkona hierojalla ja kerroin kuinka alaselästä oli kuulunut aika klonksuvia ääniä, kun kudoin leveää mattoa ja jouduin kurkottamaan kauas. Joo fysioterapeuttikin sanoi, että taukoa nyt sille kutomiselle tai ainakin kapeammat kudottavat. Hmm siinähän olisi ideaa. Olen katsellut pitkään 25 cm kapeaa mustaa lointa, joka oli kaiketi tarkoitettu pannunalusille. Siinähän olisi hyvä seuraava projekti.Ja niitä huovutettuja neulepuseroitakin oli odottamassa kassillinen. Ei niistä koria kannata kuitenkaan tehdä kun olivat sen verran ohkaisia. Siispä varasin kapeat loimet muutamaksi päiväksi.

Päätin kokeilla myös miten villalangalla kutominen onnistuisi, kun sitä kerran oli kotona. Oletus kai oli, että tässä olisi käytetty kalalankaa päärmeisiin eli samaa materiaalia kuin mitä loimet ovat.

Ensimmäisenä kokeiluna laitoin ruskean villapaidan ja pinkin vauvanhaalarin ja lilaa villapaitaa. Jätin mallin mukaisesti kudepätkät kumpiinkin reunoihin. Kutoessa vähän venyttelin neuletta. Jossain kohdassa alapuolen hapsuissa jokin meni pieleen, kun hapsuissa jäi kutomatta viimeiset loimet. Täytyy korjata jälkikäteen.

kapea1.jpg

Näissä kokeiluissa on aina se haaste, että ei tiedä miten kuteet riittävät. Leikkasin ruskeasta kuteesta pätkiä loppuvaiheessa, että sain varmasti tehtyä yhtä monta lilaa raitaa neliön loppuun. Ja sitten taas mustaa villalankaa väliin.

kapea2.jpg

Ensin ajattelin laittaa pinkkiä kudetta välikuteeksi erottamaan seuraavan työn, mutta pinkkki kude raitoineen alkoi näyttää aika mielenkiintoiselta loimine välissä. Halkaisin pinkin kuteen, siis ne pätkät joita minulla oli jäljellä ja aloin kutoa sillä.

kapea4.jpg

Pinkki kudelma alkoi kupruilla vähän, mutta ehkä kun työn ottaa pois puista, kupruilu ei ole niin suurta. Tässä työssä ei muuten ole ollut minulla pingoitinta ollenkaan. En löytänyt edes noin kapeaa pingoitinta mistään.

kapea3.jpg

Tätyy katsoa sitten voisiko näistä kahdesta ensimmäisestä kokeilusta tehdä yhdessä laukun pannunalustojen sijaan?

Seuraavana oli vuorossa mustavalkoharmaa koristelanka, jonka löysin äidin kätköistä. Kudoin aina joka toisen palttinaa ja joka toisen kuviota yhteensä 3 kerrosta. Vaihtelin kuviopolkusinta aina joka toiseen kuvioon. Täytyy vähän funtsailla yön yli kuinka pitkän pötkön tätä kuviota tekisi. Tästä voisi tulla vaikka hyvä laukku tabletille, jos vaikka joulupukki toisi sellaisen.

kapea6.jpg