Sain maanantaina pois puista tällä erää viimeiset räsymatot. Jäädyttelynä kudoin ihan yksinkertaista palttinaa 8 eri värillä enemmän tai vähemmän epämääräisessä järjestyksessä. Pistelin menemään sukkulaa ja kudoin eri paksuisia raitoja vähän sen mukaan mitä sukkulalle meni. Nyt oli kovin rentouttavaa kutomista verrattuna edellisiin tarkkoihin kuvioihin.

liisan2.jpg

Päädyin laittamaan mattoon myös kirkkaan valkoista keinokuitukudetta, johon ei mikään maailman väri ottanut kunnolla kiinni. Muut kuteet ovat melkein kaikki itse värjäämiäni. Tarjoustalossa oli alennuksella kuumavärjäysainetta ja innoistuin hamstraamaan tusinan paketteja. Tuli testattua myös värien sekoittamista. Sain aikaiseksi aavistuksen punaisella terästettyä keltaista. Kokeilin myös ruskeaa (tosin en tähän mattoon) ja sävystä tuli oikein suklainen. Värjaan mielelläni kattilassa, koska silloin saa hyvin elävää väriä, ei liian tasaista.

Matoille tuli mittaa vajaat 2,30 (piti olla kyllä 2,20 mutta josko vähän kutistuisivat vielä..). Matot odottavat enää hapsujen solmimista.

Liisan.jpg

Hapsuja onkin sitten solmittu urakalla kesän aikana kudottuihin mattoihin: Sinivihreiden mattojen pituusero harmittaa vielä vähän, mutta ei haitanne jos mattoja ei pidä rinnakkain. Eivät ne muutenkaan samanlaiset ole! Mattoja voi pitää kummin päin vain.

Sinipallot2.jpg

Sinipallot1.jpg

Sitten olivat vuorossa Sirkku-tätini matot. Sirkku täyttää ensi viikolla 70 vuotta ja otan nämä matot mukaani kun lähden kahvinkeittäjäksi. Lupaan vielä lattian pesun samaan kauppaan. Toivottavasti matot eivät jääneet liian lyhyiksi. Ehkä tuo maton leveys (90cm) hämää mittasuhteita. Usein keittiön matot ovat vain 70 cm leveitä ja näyttävät siksi pidemmiltä. Ei se keittiökään mikään kovin suuri ole.

Sirkun.jpg

Siniruutuisesta matosta pidän itse eniten. Yritän taas värjätä lisää sinistä kudetta niin saan tehtyä toisen vähän erilaisen. Nyt minulla on oikein hyvää keltaista kudetta varastossa. Ja sitä leikkaamatonta räsyäkin riittää nurkissa vielä. Seuraavat viikot menevätkin sitten marjoja poimiessa. Mutta Tuusulan taiteiden yöhön minulla on kesken pieni projekti, josta kirjoittelen vielä ensi viikolla.

Siniruutu.jpg