Olen koko kesän ollut vincent van Goghin maalausten lumossa. Sinisen ja keltaoranssin liitto on niin täydellinen hänen maalauksissaan. Oli ihan pakko yrittää löytää samoja sävyjä ruutumattoon tosin sitä oikeaa oranssia tai kultaa minulla ei ollut kuteissa.

sini3.jpg

Pallomaton loimissa onnistui ihan hyvin myös ruutumatto. Ruutuja tulee riville yhdeksän ja lopputulos on mukavan kirjava. Käytin jokaisessa rivissa sinistä toisena kuteena ja muutaman ruuturivin tein aina väliin niin että molemmat ruudut olivat sinisiä.

Sini1.jpg

Vähän innostuin harhapoluille Vincentin väreistä ja tuli vähän turkoosia ja lilaakin.

sini2.jpg

Sain myös sini-vihreät pallomatot pois puista. Sen verran huonosti mittailin mattoja kutoessa että toisesta tuli 10 cm pidempi kuin toisesta. Oli sen verran paksumpia kuteita, että pallot eivät olleet ihan palloja vaan soikioita. Lisäksi toisessa matossa meni aloitukseen 4 riviä kun kaikissa muissa päissä 2 riviä. Yritän saada ylimääräiset rivit pois hapsuja solmiessa. Sen verran kova hinku on kutomaan, että nyt ei jouda hapsuja solmimaan.

pallot.jpg

Olen suunnitellut seuraavaa mattoa Sirkku-tädilleni 70-vuotislahjaksi. Tämä tulee myös pallomaton loimiin. Minulla on käyttämättä aika hailuja punaruskea sävyjä ja ajatelin käyttää niitä tähän mattoon. Sain idean loppberga.blogspot.com sivustolta.

Screen%20Shot%2007-09-15%20at%2008.53%20