Rakas vanha ystäväni Leena (toinen tyttö oikealta, itse olen oikealla hiippalakki päässä) soitti kesken matonkutomisen ja kertoi, että kummityttäreni Elli valmistuu pian matikanopeksi. Niin se aika rientää. Tuossa alarivissä istuu muuten oman matikanopeni tytär Anni ja sisareni Leena. Myllypuron lapsuudenkotitalossa on tänä kesänä 50-vuotisjuhlat ja alkuperäisiltä asukkailta kyseltiin kuvia taloyhtiön alkutaipaleelta. tämä kuva löytyi albumeista.

C-rappu2.jpg

Koska mustavalkoinen pallomatto valmistui eilen ja kudonta-aikaa vähän vielä jäljellä päätin tehdä vielä yhden maton. Elli on ikänsä harrastanut koripalloa ja yritin siis tehdä koripallon näköistä mattoa matemaattisella virityksellä. Päädyin tekemään pystysuunnassa kaavaa 0+1=1+0. Ei kovin vaikealentoista matkikkaa, mutta monimutkaisempaa en keksinyt. Ei siitä pallosta nyt ihan koripallon näköistä tullut, mutta sinnepäin ainakin.

kori.jpg

Matto toiselta puolelta:  En mittaillut juuri raitoja vaan kierin sukkulalle aina kerän kerrallaan oranssin ja ruskean sävyja ja toiselle puolalle sinisen sävyjä.

kori2.jpg

kori3.jpg

Paras tulos tuosta kuviosta olis varmaan tullut trikoosta. Aina niissä kohdissa joissa on lakanaa tai paksumpaa puuvillaa, oranssi raita pomppaa liikaa esiin.

kori5.jpg

Ja taas tuli jossain vaiheessa kämmättyä ainakin kerran niin että ei vielä kutoessa huomannut. Täytyy yrittää korjata kun saa maton pois puista.

kori4.jpg