Olihan sitä pallomaton kutomista pakko kokeilla, kun kerran oli siihen sopivat loimet. Ei sitä lakkaa ihmettelemästä miten noita uusia kuvioita on kehitelty jo kauan sitten menneinä aikoina. Tämä pallomatto tuntuu ainakim modernilta vaihtoehdolta mattokuvioissa. Ei siitä nyt täydellistä ympyrää tullut, mutta melko hyvä muoto kuitenkin.

pallo1.jpg

Kudoin maton aika lailla keinokuituisista kuteista. Valkoinen kude oli sitä, jota olen vuoden verran yrittänyt värjätä huonolla menestyksellä. Mustaa kudetta olen leikannut puseroista, housuista, urheilukerrasoista ja sukkahousuista. Kutoessa huomasi, että on tekemisissä keinokuitujen kanssa, kun kaikki langanpätkät tarttuivat käsiin ja oli kovin sähköinen tunnelma. Pallomaton ohjeissa neuvotaan käyttämään ontelokudetta. Varmasti pullea kude olis peittänyt paremmin taustapuolen kuteen, mutta ei minua haittaa tuo, että näkyy toinen kude läpi.

pallo3.jpg

Tukilla oli jo kolmata mattoa ja alkoi tulla ahdasta alavälittimille.

pallo2.jpg

Laitoin kutoessa 3-polkimeen maalarinteippiä niin ei tarvinnut aina kurkata polkimiin kutoessa vaan riitti jalkatuntuma. Kyllä sitä taas muutaman kerran joutui purkamaan kutomisiaan, kun tuli poljettua väärin. Vajaa tunti meni yhden ympyräkerran kutomiseen (noin 20 cm). Tein 2 metrisen maton eli ympyrärivejä tuli 10.

Tukki oli mukavan pullea, kun lopettelin maton kutomisen. Piti aina laittaa uuden maton väliin vähän päreitä, että pysyivät loimet kireänä.

pallo5.jpg