Tänä viikonloppuna oli hapsujen solmimisen vuoro. Aloitin kankurin solmuilla sini-oranssista matosta. Televisiota katsoessa solmiminen onnistuu suht hyvin. Siis vain suht hyvin, koska taas jäi yksi lanka yli. Toinen pariton langanpätkä  oli ihan toisessa päässä eli solmimisen alkuvaiheessa, joten en alkanut purkaa solmuja ja oli sitten pakko solmia 3 lankaa yhteen.

hapsu10.jpg

Kankurin solmujen jälkeen oli hevosenhäntäsolmujen vuoro: eli neljä lankaa yhteen. Joskus on vähän haasteellista saada solmu ihan maton juureen ja silloin pitää aloittaa alusta. Solmua ei saa millään liukumaan eteenpäin.

hapsu1.jpg

Sitten pitäisi vielä jaksaa siistiä kuteenpäitä ja muita langanpätkiä. Sen jätän myöhäisemmäksi. Katselin mattoa vähän kauempaa ja eri puolilta. Tällä kertaa en ollut suunnitellut raitoja etukäteen, muuta kuin että alkuun ja loppuun tulee tummempaa sinistä.

hapsu4.jpg

Matto toiselta puolelta:

hapsu2.jpg

Ei siitä nyt ihan koripallon näköistä tullut. Olisi pitänyt tehdä kuvio yksi kierros lyhyempänä, niin olisi pallo ollut vähän pyöreämpi. Itse pidän matossa eniten vaaleamman sinisistä paikoista.

hapsu6.jpg

hapsu3.jpg

Solmin myös mustavalkoisen maton hapsut. Huomaa muutamasta pallosta, että niissä on käytetty ohuempaa mustaa kudetta (sukkahousuja), kun pallot ovat jääneet littanammaksi. Valoisen kuteen hapsut pilkistävät mustien kuvioiden välistä ehkä vähän liikaa. Olisi tullut siistimpi matto, jos olisi käyttänyt ostokudetta, mutta kyllä tämä nytkin marimekon viereen kelpaa.

hapsu9.jpg

Ja sama toiselta puolelta:

hapsu8.jpg

Vielä olisi yksi mattorulla odottamassa, mutta saa kyllä odottaa suurta inspiraatiota vähän aikaa.

hapsu7.jpg