Innostuin jossain vaiheessa joulukuuta värjäämään ylijääneitä vaaleita villalankoja siniseksi. sini0.jpg

Laitoin villalankoja värikattilaan yksi kerrallaan 5 min välein ja sain aikaiseksi erilaisia sävyjä. Mukana oli myös valko, harmaa, tummanharmaata lankaa ja sekin värjääntyi mukavasti.

Olen joskus vuosia sitten ostanut pitsikukkamuotin, mutta en ole oikein päässyt jyvälle mikä siinä on jujuna. Lähdin kokeilemaan askartelulehdessä olleen mallin mukaan.

sini2.jpg

Aloituksessa piti varmistaa, että lanka on kireästi kiinni takana olevissa lovissa ja jättää 50 cm pätkä keskustan virkkaamista varten. Kieputin villalankaa aina 4-5 kertaa yhteen pariin ja siirryin seuraavaan.

sini3.jpg

Kun kierrokset tulivat täyteen, kieputin langanpään taas loveen ja vedin alkulangan työn etupuolelle ja aloin virkata kukan terälehtiä "kiinni" piilosilmukalla. ja kun kierros tuli täyteen päätin virkkauksen.

sini5.jpg

Jatkoin loppulangalla ja virkkasin kukan terälehtien päissä piilosilmukan ja 5 ketjusilmukkaa *2 ja 7 ketjusilmukkaa nurkkiin.

sini6.jpg

Käytin kaikkia  mahdollisia sininsen sävyisiä jämälankoja ja pian oli tehnyt kymmeniä pitsikukkasia eri paksuisista langoista.

sini1.jpg

Kokeilin erilaisia tapoja yhdistää pitsikukkasia. Tajusin, että ne olisi kannattanut yhdistää jo silloin kuin virkkasin ketjusilmukoita ja piilosilmukoita kukkasen ympärille. Mutta en ruvennut purkamaan mitään vaa päätin, että virkkaan raamit pitsikukalle isoäidin neliön malliin ja yhdistä samalla kukat toisiinsa. Laitoin jokaiseen väliin 3 ketjusilmukkaa ja nurkkiin 5 ketjusilmukkaa.

sini7.jpg

Virkkasin sitten isoäidin neliöt kiinni toisiinsa niin, että tein yhden ketjusilmukan, sitten piilosilmukan, jolla kiinnitin vähitellen neliön isompaan kappaleeseen ja vielä yhden ketkusilmukan. Nurkissa tein 2 ketjusilmukkaa, 1 piilosilmukan ja 2 ketjusilmukkaa.

sini8.jpg

Tänään sain palat kiinni toisiinsa. Langanpäissä on vielä päättelemistä, kun en heti keksinyt että olisin pystynyt virkkaamaan kierroksen ympäsi samalla langalla.

sini10.jpg