Kävin hakemassa vihreän maton käsitykeskuksesta maanantai-iltana, mutta oli viikolla sen verran hulinaa, että en ehtinyt viimeistellä mattoa ennen kuin viikonloppuna.

viher6-normal.jpg

Matossa yksi vaalea raita oli helposti purkautuvaa, keinokuituista verhokangasta. Olikin kova työ saksia purkautuneet langanpätkät pois. En toista kertaa laita samaa kangasta raidaksi, vaikka sitä jäikin yli muutama kerällinen. Muutenkin täytyy opetella hakkaamaan kuteet tiiviimmin yhteen. Tuntui, että matossa oli muutama vähän löysä kohta.

viher2-normal.jpg

Maton mitat ovat 270*120 cm. 120 cm maton kutominen oli selvästi hitaampaa. Loimet olivat 130 cm, mutta kutistumista tapahtui varmaan sen takia, että kude olisi kuitenkin pitänyt jättää enemmän lenkille.

viher1-normal.jpg

Vaikka mattoon tulikin viisi kuviokertaa, kuteita olisi riittänyt seitsemaan mallikertaan. Jotain meni pieleen excel-taulukkolaskennassa. Varmaan se, että laskin maton pituuden niin, että kutakin kudetta/väriä olisi ollut aina vain tasan 2-kerrosta, mutta todellisuudessa kerroksia tuli keskimäärin 2,3?

viher3-normal.jpg

Ylijääneet kuteet menevät seuraavaan kahteen mattoon. Toinen valmistui jo tänä viikonloppuna.