Seitsemäs kuviokierros menossa ja matolla mittaa jo melkein 3 metriä. Nyt kun matto on rullalla, on vaikea hahmottaa kuviota, kun siitä tuli niin pitkä, että toistot eivät näy. Vihreän maton suunnittelen lyhyemmällä mallikerralla.

Lisäksi nyt vähän harmittaa,että en tehnyt kuviosta symmetristä. Se olisi sujunut niin yksinkertaisella tavalla, kuin että olisi vain kerinyt kerät kertaalleen nurin ja jatkanut kuviota päinvastoin. Koska yksi kuviokerta matossa on jo yli 40 cm, ei olisi järkevää tehdä symmetristä 80 cm kuviota noin 4 metrin mattoon. Siksi ajattelin, että voisi pilkkoa alkuperäisen kuvion kahtia ja toistaa näitä kuvioita vuorotellen. Minulla on vielä pilkottuna kuteet 4 metrin punasävyiseen mattoon ja sen kutominen pääsee toivottavasti alkuun huomenna. Harmi, että pitää mennä töihin välillä.

Kokeilin vähän Excel-pohjassa kumpi raidoitus on parempi ja päädyin siihen,että teen alkuun ja loppuun tummemmat raidat ja säästän vaaleat keskelle. Tälle matolle tulee mittaa noin 40cm*10 eli 4 m. Tästä jää yli yksi vaalea kuvio, mutta loppuun asti symmetrisellä mennään.

tumma-symm-normal.jpg

Jos aloittaisin vaalealla kuviolla, lopputulos olisi jotain tällaista.

vaal-symm-normal.jpg