Kesälomalla siivosin kaappeja ja mietin mitä tehdä vanhoille vaatteille. Kirpputorilla myymistä olen kokeillut, mutta eivät vanhat T-paidat kovin hyvin kaupaksi menneet. Tuli mieleeni onnistuisikohan jossain räsymattojen kutominen ja päätin käydä tutustumassa Tuusulan käsityökeskukseen. Taito-Uusimaan käsityöohjaaja näytti useammat kangaspuut ja selvitti, miten mattoja pääsee kutomaan. Hän näytti myös muutaman kiikkalaisen räsymaton ja innostuin aiheesta heti. Vähän googlailin mattomalleja ja lainasin pari ruotsalaista mattokirjaa (ruotsiksi trasmatta ) kirjastosta.

Nyt on leikattuna monta säkillistä kuteita ja muutama suunnitelma tehtynä. Pahveille sommittelin kahden maton mallin:

viherMATTO-normal.jpgpunaMATTO-normal.jpg

Täytyy vain odottaa, että käsityökeskus aukeaa elokuussa. Tietysti oli vähän pakko selvittää etukäteen miltä suunnittelemani matot näyttäisivät, oliko mittasuhteissa mitään järkeä. Kaivoin Paint-ohjelmalla yksitellen tilkuista esiin värisisällön ja loin vastaavan värin Exceliin, jossa tein mattomallin.

 V%C3%A4rikaava-normal.jpg

Vielä vähän laskeskelin kudetiheyttä ja loimileveyttä ja suunniteltua maton kokoa ja sain kuin sainkin tehtyä mallit molemmille matoille:

 

Vihre%C3%A4MattoExcel-normal.jpg

punamattomalli-normal.jpg

Nyt pitäisi vielä päästä kutomaan. Laitan valmiiden mattojen kuvat tänne sitten joskus.